Kuchařka pro zdravé střevo David Frej, Kateřina Weinerová   Zdraví máme ve střevech. Pokud není střevo úplně v pohodě, může se to projevit např. jako únava, zažívací obtíže, poruchy stolice, kožní vyrážky, páchnoucí pot, různé bolesti, a funkčnost střeva má vliv i na výkyvy nálad. A to není zdaleka všechno. Dnes je známo, že střevní mikroflóra, nazývaná mikrobiom, má vliv i na obezitu. Bez správných bakterií nezhubnete, i když pro to děláte co můžete.   Zdravé střevo a zdravá  střevní mikroflóra... Celý popis

Koupit za 286 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších
Zobrazit další nabídky

Popis

Kuchařka pro zdravé střevo David Frej, Kateřina Weinerová   Zdraví máme ve střevech. Pokud není střevo úplně v pohodě, může se to projevit např. jako únava, zažívací obtíže, poruchy stolice, kožní vyrážky, páchnoucí pot, různé bolesti, a funkčnost střeva má vliv i na výkyvy nálad. A to není zdaleka všechno. Dnes je známo, že střevní mikroflóra, nazývaná mikrobiom, má vliv i na obezitu. Bez správných bakterií nezhubnete, i když pro to děláte co můžete.  
Zdravé střevo a zdravá  střevní mikroflóra mají schopnost stimulovat imunitu, zlepšit zdravotní stav, podpořit tvorbu vitaminů a prospěšných mastných kyselin. Tím dojde k prevenci před takovými nemocemi, jako je alergie, astma, cukrovka, migrény, nespavost, obezita, psychické poruchy, nemoci srdce, demence, rakovina, a snižuje se riziko jejich vzniku.

Tyto choroby a obtíže mají svůj prvopočátek v propustnosti střeva a nerovnováze ve složení střevní mikroflóry, což se odborně nazývá dysbióza.

Už starověcí lékaři tvrdili, že nejjednodušší způsob, jak problémům předejít, je přizpůsobit svoji stravu, což ovlivňuje stav střevní sliznice a složení mikrobiomu. A tak se ve zdravém střevě může vytvořit  i např. tzv. „hormon štěstí“,  serotonin, který výrazně podporuje psychiku.

V knize najdete recepty na snídaně, svačiny, polévky i hlavní jídla, určitě vás zaujmou i recepty na saláty a dezerty. Dozvíte se, jak různými způsoby zpracování připravit houbová jídla a jak v nich aktivovat zdraví prospěšné látky.

Důležité informace najdete v části věnované probiotikům, prospěšným bakteriím v našich střevech, a jejich zdrojům. Těmi zdroji jsou např. kvašené mléčné a sójové výrobky, mořské řasy, zeleniny a nápoje.

Recepty na jídla, kterými lze vyživit ty potřebné bakterie, jsou v části věnované prebiotikům.

Prebiotika jsou v luštěninách, obilovinách, semínkách, zelenině a ovoci. Jak je zpracovat, aby měly pro naše střevo největší profit, to se dozvíte v knize Kuchařka pro zdravé střevo.
ISBN: 978-80-7281-555-5 Počet stran: 152 Rozměry: 147x210
Zobrazit více

Parametry

Žánr naučné
Rok vydání 2020
Nakladatelství Eminent
Autor David Frej
Počet stran 152
Výrobce Eminent
Vazba Brožovaná bez přebalu lesklá
Jazyk české
Váha 455 gramů
ISBN 978-80-7281-555-5
Zobrazit více parametrů